Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties Redactie, 7 maart 2024
De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Katwijk!

Een riolering is cruciaal voor uw woning. Het is fijn als alles naar behoren werkt, maar soms kan er schade ontstaan. Hoe herkent u dit probleem? En wat wordt er van u verwacht?In deze blogpost worden diverse indicaties van een defecte riolering besproken, evenals de mogelijke oplossingen. Zo kunt u tijdig ingrijpen bij problemen.

Hoe u een kapot riool kunt ontdekken

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen enkele kleine problemen optreden zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks terugkeren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een kapotte riolering. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om een inspectie van het riool uit te laten voeren.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit is ook een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen wordt veroorzaakt door een beschadigd riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat zorgt voor problemen met de riolering?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een mogelijke oorzaak van defecten. Wanneer de belasting op het riool toeneemt, is de kans groter dat het gaat scheuren.

Het riool kan losscheuren van de gevel of intern barsten door de druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen tevens zorgen voor een defect riool. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat men begint met de reparatiewerkzaamheden.

Waarom zou u overwegen uw riool te laten inspecteren?

Vakkundigen beschikken over professionele apparatuur om een gebrekkig riool te kunnen ontdekken. Als u een inspectie van het riool laat uitvoeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een geavanceerd apparaat, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te onderzoeken en de problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. Op de plaatsen waar de rook niet meer te detecteren is, kan er een lek zijn in het riool.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Bent u van mening dat u een beschadigd riool heeft? Of heeft u vaak last van problemen met uw riolering?Wij ondersteunen u graag! Bel met ATF Loodgieter & Onderhoud op 070 207 5065 en maak een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.