Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Ongename stank in uw riool Redactie, 6 januari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Katwijk!

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Als u wilt beginnen, kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk een gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

Stankoverlast in uw woning kan verschillende oorzaken hebben, waarbij een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Schade of verzakkingen aan de riolering van uw woning door werkzaamheden kunnen scheuren veroorzaken, waardoor rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

Wat kan de geur veroorzaken: verstopping in de afvoer

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit mogelijk te maken hebben met een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat nare luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook gebeuren dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Mogelijk een lek ontdekt in uw leidingwerk

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vies water en de bijbehorende onaangename geur uw woning bereiken. Hierdoor kan er sprake zijn van een onaangename geur en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg dat uw afvoer goed kan doorluchten. Dit wordt doorgaans gerealiseerd door middel van een pijp op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Voorkom stank in huis door de afvoer niet te lang te laten rusten

Het waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw woning kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, wat betekent dat de rioollucht zonder hinder uw woning kan binnendringen. Door regelmatig water door de afvoeren te spoelen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Neem maatregelen om rioolstank te voorkomen

Er zijn verschillende redenen waarom uw woning een rioollucht kan hebben. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Door regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken, kunt u voorkomen dat deze verstopt raken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.