Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Heeft u last van rioolvliegjes Redactie, 18 december 2023
In Katwijk kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door ATF Loodgieter & Onderhoud!
ATF Loodgieter & Onderhoud helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Katwijk!

Aalputmotjes of motmuggen, zo worden rioolvliegjes ook wel genoemd. Als u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dat betekenen dat er een probleem is in de riolering. Als u deze rioolvliegjes opmerkt, is het verstandig om meteen maatregelen te nemen.

Wat zijn de kenmerken van rioolvliegjes?

Met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter kunnen deze kleine insecten door de kleinste openingen uw huis betreden. Hun vleugels zijn groter dan hun lichaam en bedekt met kleine haartjes. Daarnaast hebben ze een grijsgoudkleurig uiterlijk en onderscheiden ze zich door hun twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Ondanks hun korte levensduur van drie weken als volwassen exemplaren, planten deze kleine vliegjes zich op een snel tempo voort.

Een vrouwtje legt meestal 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Binnen twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen ze zich tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

In de dag zijn ze meestal in rust, maar zodra de avond valt en de nacht aanbreekt, worden ze actief en voeden ze zich met bederfelijk afval, bacteriën en schimmels. Meestal wordt een rioolvliegjesplaag in huis veroorzaakt door een probleem met de riolering, vooral als er kapotte leidingen zijn. Een veelvoorkomende attractie voor deze insecten zijn lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat is de beste aanpak om rioolvliegjes weg te krijgen?

Het is cruciaal om de broedplaatsen te lokaliseren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van essentieel belang om snel in actie te komen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekken. Als het gaat om reparaties, kunt u deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op locaties die verbonden zijn met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Daarnaast kunnen er ook andere plekken buiten het huis dienen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is van essentieel belang om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Los snel rioolproblemen op, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Denk er ook aan om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.