Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties

Een riolering is cruciaal voor uw woning. Het is fijn als alles naar behoren werkt, maar soms kan er schade ontstaan. Hoe herkent u dit probleem? En wat wordt er van u verwacht?In deze blogpost worden diverse indicaties van een defecte riolering besproken, evenals de mogelijke oplossingen. Zo kunt u tijdig ingrijpen bij problemen.

Hoe u een kapot riool kunt ontdekken

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen enkele kleine problemen optreden zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks terugkeren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een kapotte riolering. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om een inspectie van het riool uit te laten voeren.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit is ook een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen wordt veroorzaakt door een beschadigd riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat zorgt voor problemen met de riolering?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een mogelijke oorzaak van defecten. Wanneer de belasting op het riool toeneemt, is de kans groter dat het gaat scheuren.

Het riool kan losscheuren van de gevel of intern barsten door de druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen tevens zorgen voor een defect riool. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat men begint met de reparatiewerkzaamheden.

Waarom zou u overwegen uw riool te laten inspecteren?

Vakkundigen beschikken over professionele apparatuur om een gebrekkig riool te kunnen ontdekken. Als u een inspectie van het riool laat uitvoeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een geavanceerd apparaat, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te onderzoeken en de problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. Op de plaatsen waar de rook niet meer te detecteren is, kan er een lek zijn in het riool.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Bent u van mening dat u een beschadigd riool heeft? Of heeft u vaak last van problemen met uw riolering?Wij ondersteunen u graag! Bel met ATF Loodgieter & Onderhoud op 070 207 5065 en maak een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Problemen met een verstopte gootsteen
> Ongename stank in uw riool
> Heeft u last van rioolvliegjes