Krijgt u te maken met een lekkend rioolsysteem

Wordt u geconfronteerd met een lek in uw rioolleidingen?Dit kan ernstige problemen veroorzaken, zowel op het gebied van gezondheid als financiën. Een lekkage in de riolering wordt veelal opgemerkt door de onplezierige geur die vrijkomt.

Hoe kunt u constateren dat er sprake is van een lek in uw riolering?

Als u een vieze geur waarneemt, kan dit een indicatie zijn van een lekkage in uw riolering. Het kan eveneens gebeuren dat u de geur van de lekkende riolering van uw buren opvangt. Als er een vochtige plek op de grond verschijnt, kan dit erop wijzen dat er een lekkage in uw riolering is.

Wat zijn de mogelijke redenen voor een lek in uw rioleringsstelsel?

De levensduur van riolering is gemiddeld 20-25 jaar. Toch kan tussentijds rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Gebrek aan onderhoud is vaak verantwoordelijk voor problemen met het rioolsysteem.

Loopt u gevaar bij een lekkend riool?

Bij problemen met uw riolering bestaat er niet alleen gevaar voor uw gezondheid, maar ook voor anderen. Het kan voorkomen dat een lekkage in uw riolering ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Het afvalwater kan gevaarlijk zijn voor iedereen die ermee in contact komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Lekt uw riool en heeft u hulp nodig?

In geval van een lekkage in uw rioolsysteem, is het cruciaal om direct een professional in te schakelen die ervaring heeft met rioleringsproblemen. Dit is een maatregel om de risico's op schade aan uw woning te verminderen. Er zijn diverse mogelijkheden om een lek in uw riolering op te lossen.

Op een milieuvriendelijke manier kunnen specifieke delen van het riool gerepareerd worden door middel van relining. Het is mogelijk om specifieke gedeeltes van het riool te herstellen zonder volledige renovatie door gebruik te maken van relining. Door een speciale sok in de rioleringsbuis te plaatsen, kan het lek worden opgelost.

U kunt er ook voor kiezen om het lekkende gedeelte te laten vervangen. Indien het lek echter herhaaldelijk voorkomt of als het riool al oud is. Dan is het verstandig om te opteren voor een rioolvernieuwing.

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties
> Problemen met een verstopte gootsteen
> Ongename stank in uw riool
> Heeft u last van rioolvliegjes