Ongename stank in uw riool

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Als u wilt beginnen, kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk een gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

Stankoverlast in uw woning kan verschillende oorzaken hebben, waarbij een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Schade of verzakkingen aan de riolering van uw woning door werkzaamheden kunnen scheuren veroorzaken, waardoor rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

Wat kan de geur veroorzaken: verstopping in de afvoer

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit mogelijk te maken hebben met een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat nare luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook gebeuren dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Mogelijk een lek ontdekt in uw leidingwerk

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vies water en de bijbehorende onaangename geur uw woning bereiken. Hierdoor kan er sprake zijn van een onaangename geur en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg dat uw afvoer goed kan doorluchten. Dit wordt doorgaans gerealiseerd door middel van een pijp op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Voorkom stank in huis door de afvoer niet te lang te laten rusten

Het waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw woning kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, wat betekent dat de rioollucht zonder hinder uw woning kan binnendringen. Door regelmatig water door de afvoeren te spoelen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Neem maatregelen om rioolstank te voorkomen

Er zijn verschillende redenen waarom uw woning een rioollucht kan hebben. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Door regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken, kunt u voorkomen dat deze verstopt raken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5065

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties
> Problemen met een verstopte gootsteen
> Heeft u last van rioolvliegjes